• Zevenhuizen

  by  • 26 maart 2013 • Geen categorie

  Paradijs

  “In den beginne schiep God den hemel en dan aarde, op den aarde plaatste hij het paradijs….”
  Lang is het paradijs verloren gewaand, en kan den mensch alleen maar fantascheren over hoe het er geweest moet zijn.
  Maar nu is de tijd aangekomen om aan een ieder te openbaren dat het ware paradijs er ongeveer zo uit had moeten zien als Zevenhuizen!

  De vergelijking is treffend in al haar aspecten. Ik zal u een opsomming geven: •Allereerst wil ik u erop wijzen dat de Zevenhuister mentaliteit niet een is om over naar huis te schrijven. Komt goed uit, in de tijd van het paradijs kon men immers niet schrijven. Zou men het wel hebben gekund, dan had men geen huis gehad om naar toe te schrijven.
  •Het kleine aantal inwoners komt ook goed overeen.
  •Er word volop gezondigd.
  •De natuur is er een om door een ringetje te halen. Het zal nog passen ook.

  Als u ook eens van ons mooie dorp wil genieten kom dan gerust eens langs.

  Samenleving

  In samen leven is men in Zevenhuizen erg goed. “Eens een Zevenhuister, altijd een Zevenhuister.” Kanttekening daarbij is wel dat er daardoor niet erg veel nieuw bloed in het dorp komt, vandaar ook dat er nogal wat Hutten en Buisten wonen in Zevenhuizen. Op zich niks verkeerds, je hoeft namelijk geen kennis te maken met een wild vreemde schoonfamilie. Sterker nog, best mogelijk dat het al ergens familie is.

  Verenigingen

  Het mooiste van Zevenhuizen is het grote verenigingshart dat een ieder heeft. Ongeveer 90% van alle Zevenhuister behoort tot een of meerdere verenigingen, en wel 2% van alle inwoners doet vrijwilligerswerk voor zijn vereniging. Dit alles ligt toch ruim boven vaderlands gemiddelde.
  Met landelijk bekende verenigingen, die allemaal bovenaan staan in hun klasse, mag een ieder trots dan wel jaloers zijn op Zevenhuizen.
  En jaloers zijn ze in Leek, zelf zo jaloers dat het gemeente bestuur aldaar heeft besloten om de helft van de overdekte sportaccommodaties in Zevenhuizen te sluiten. Dit natuurlijk tot grote ontsteltenis van de inwoners van Zevenhuizen. Want zaalvoetbal, zaaltennis en zaalkorfbal kan je immers moeilijk op het veld doen. Om dan nog maar te zwijgen of het zaalfietscrossen.

  Het weer

  Hier en daar een zonnetje.
  Temperatuur is aangenaam voor de tijd van het jaar.
  Morgen misschien kans op een bui, al dan niet met winterse inhoud.

  Kans op wisselvalligheid: Enorm.

  Toerisme

  Hoewel een ieder zal denken dat het in het pittoreske dorpje Zevenhuizen zwart zal zien van de toeristen, valt dat reuze mee. dus mocht u op zoek zijn naar een heerlijk rustgevende vakantiebestemming, met vriendelijke mensen en mooi weer, dan zal ik naar de Provence gaan. Met trekpleisters als het ‘witte-kerkje’ en…..het ophaalbruggetje, draait Zevenhuizen toch zeker goed mee in de branche. Andere instellingen die hun steentje bijdragen zijn de plaatselijke discodancing en de sauna, alwaar duizenden, lees DUIZENDEN mensen per jaar hun geld verspillen aan drank en hitte.

  Al dan niet overtuigd van de schoonheid van ons dorp: “kom eens langs, en geniet!”

  meer info,www.7huizen.nl

  About