• Pakken

  by  • 26 maart 2013 • Geen categorie

  Neem nou het dragen van een pak. Dat is ook zo’n waanzin. Sterker nog, het dragen van een blouse is waanzin. Ik vertrouw dat soort mensen niet.

  Ten eerste omdat deze dingen alleen gedragen worden om er netjes uit te zien. Ik snap alleen niet wat er zo net is aan een blouse. Er is ook niemand die me uit kan leggen wat er zo netjes aan is. Het enige dat mensen kunnen zeggen is dat het wereldwijd gezien wordt als netjes. En dat is natuurlijk geen reden. Nee beste lcd-schermkindertjes. U wordt allen een rad voor den ogen gedraaid. Mensen met blousjes en pakken zijn verachtelijke leugenachtige huichelaars! En ik zal uitleggen waarom. Ja mensen, deze keer ga ik eens iets tot op het naadje van de kraag uitzoeken.

  Het is toch belachelijk dat je naar een solicitatiegesprek moet met een pak aan. Net alsof het bedrijf waar je soliciteerd geintereseerd is naar je kledingkeuze. Nee, ze willen juist weten wie er voor ze zit, en hoe die persoon is. Dus een ieder die in pak naar een solicitatie gaat die zit al te liegen tegen zijn beoogde werkgever, een slechte manier om te beginnen!
  En mocht het bedrijf waar je van plan bent te gaan werken eisen dat je in pak komt, ren dan snel weg. Elk bedrijf dat iets dergelijks van je eist heeft slechte bedoelingen.
  Of een bedrijf waar je verplicht een blouse aan moet, omdat je zo nodig netjes gekleed moet gaan, waardeloos! Het dragen van deze zogenaamde nette kleren kan alleen maar een afleiding zijn van onbekwaamheid.

  Bijvoorbeeld mensen die staan te presenteren in pak. Die hebben blijkbaar nette kleren nodig om een slordig verhaal te verhullen. Dat is tot daar aan toe. Maar dat deze mensen dan gewaardeerd worden om hun sublieme kledingkeuze en er niet meer gedacht wordt aan het slappe gelul der pakdragenden, dat is een ramp! Dat betekent dat we leven in een maatschappij waar meer gelet wordt op uiterlijk vertoon, dan op inhoudelijke prestaties.

  Maar ook in het dagelijkse leven zijn er mensen die in zulke verachtelijke kleren lopen. Dit begrijp ik al helemaal niet. In het bedrijfsleven beantwoord je de zieke vraag van je incompetente leidinggevenden. Maar in je eigen vrije tijd heb je daar zelf de vrije hand in. Dan trek je tog niet een blouse of pak aan. Ten eerste zit het voor geen meter, en ten tweede duurt het ook nog eens veel langer om aan te trekken. Ik denk dat mensen die in hun vrije tijd, bijvoorbeeld met het uitgaan, blousjes dragen vreselijk onzekere mensen zijn, die op deze onbeholpen manier proberen te uitten dat het hele zekere mensen met een goede kledingsmaak zijn. Dat is dus nep.

  Er is niemand die voor zijn lol in de rommel rondwandeld, er zijn alleen zo weinig mensen die dat durven toe te geven. Mensen die durven op te staan tegen een maatschappij waarin mensen denken goed over te komen in een blouse dan wel overhemd of pak.

  Kijk naar bankiers, de grootste leugenaars ter wereld. Die lopen allemaal strak in pak. Dat doen ze alleen maar om betrouwbaar over te komen, en we trappen er allemaal in! De enige manier om betrouwbaar over te komen is door een normale trui of shirt te dragen. Door jezelf te zijn. Door geen antwoord te geven aan de aan de bron der onzekerheid ontsprongen drang je te kleden in een blouse.

  Er is namelijk niemand in de wereld die denkt dat een blouse of pak mooier, beter, betrouwbaarder is. Ga maar bij jezelf na. En kleed je voortaan in een gewoon shirt, zonder ritsjes knoopjes en kraagjes, want in die vodden maak je jezelf alleen maar belachelijk.

  About